divendres, 1 de febrer del 2013

Inici del Reiki a l'hospital Matern Infantil Vall Hebron

Quan vam signar el conveni de col·laboració amb l'Hospital Matern Infantil de la Vall d'Hebron, l'any 2007, les primeres àrees on es va començar a fer Reiki va ser a Reanimació i a Cirurgia Pediàtrica.

A Reanimació als pacients els connecten a unes màquines per tal de controlar les seves constants, i les infermeres, que ens observaven, es van adonar de com baixaven les pulsacions al rebre Reiki, era molt evident l'efecte de la teràpia. Aleshores ens van demanar si podríem fer-les-hi Reiki també a elles, ja que la seva feina era força estressant.

A partir d'aquell moment vam organitzar un dia a la setmana un grup de voluntaris per fer Reiki al personal sanitari de Reanimació. La noticia va córrer ràpidament per l'hospital, i ens vam trobar que baixaven metges i infermeres, de totes les plantes, per tal de poder rebre una sessió.

A fi i efecte de no col·lapsar l'àrea de Reanimació i poder donar servei a tothom, vam coordinar grups de voluntariat només per al personal sanitari.

Es van crear dos grups de voluntaris, uns que anaven per atendre els pacients i uns altres per al personal sanitari, cada dia a una planta diferent.

Poc a poc la major part dels treballadors de l'hospital van poder experimentar els beneficis del Reiki. Això ens va servir per que Reiki fos acceptat a les diferents àrees i que les infermeres informessin també als pacients dels avantatges de la teràpia.

A mida que passava el temps i les infermeres anaven rebent sessions periòdicament, ens van demanar si també els hi podíem donar formació.

Aleshores es va programar un curs per al personal sanitari, i tot i que no vam poder fer servir els espais específics de formació, vam gaudir del suport necessari per dur-lo a terme dins de l'hospital.

Per a mi l'experiència va ser molt gratificant, tant pel suport obtingut dels companys que em van ajudar a iniciar el projecte, com per totes les persones a les que s'ha pogut arribar al llarg dels anys transcorreguts, donant a conèixer el Reiki, i l'expansió que a rel de tot això ha anat tenint el voluntariat.


Al cap d'un any es van interessar per la nostra tasca des de Catalunya Ràdio i ens van dedicar un reportatge. Aquí teniu el programa "El suplement" d'un matí amb nosaltres a l'hospital

Vàrem fer un petit vídeo amb l'experiència d'una infermera desprès de rebre Reiki LINK

I un altre amb la reacció dels nens de l'hospital al rebre Reiki l'any 2010 LINK

Aquesta es una entrevista a Europa televisión sobre el tema LINK

Vam seguir signant convenis, el darrer que vaig gestionar va ser amb l'hospital Clínic de Barcelona

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari