dimecres, 3 d’abril del 2013

Phyllis Lei Furumoto

Phyllis Lei Furumoto, conferència a Moscou, Rússia, en 1997 - Per Kate Jones


El camí cap al Mestratge

Ja em vaig referir breument sobre el que significa ser un estudiant de Reiki compromès. Avui m'agradaria explorar aquest pas que denominem Mestratge. 

Què em vol dir la gent quan s'apropa i diu: "vull ser un Mestre de Reiki"? El que escolto és que senten un gran amor per Reiki; que aquesta energia els ha tocat profundament i volen dedicar les seves vides a aquesta pràctica. 

Ser Mestre de Reiki no és l'única manera de dur-ho a terme. Els animo a que observin per segona o tercera vegada les seves motivacions i desitjos. Molts de vostès, estic segura, s'han format a través de diferents camins, tal vegada com a pares, tal vegada com a Mestres o tal vegada com a psicòlegs. Ser Mestre de Reiki no és un nou tipus de feina. És simplement una forma de relacionar-se amb aquest Univers i amb nosaltres mateixos en un lloc de mestratge.

Em pregunto què hi ha sota d'aquest desig per donar aquest nou pas. Per tant, com a primera part d'aquesta tasca per a la llar, m'agradaria que es facin aquesta pregunta i descobreixin si és una crida. Si senten que sí ho és, llavors preguntin-se si és el moment per respondre a aquesta crida. Han d'avançar cap al pas següent? Com a conseqüència, la propera pregunta és: Desitgen adherir-se a aquest sistema que es denomina Usui Shiki Ryoho? Desitgen fer això sense comprendre i al mateix temps amb un profund compromís amb el propi camí?

No comprendran el valor de molt del que es demanarà de vostès en aquest temps de preparació fins a diversos anys després. Vull que estiguin prou compromesos amb el sistema per fer-ho de totes maneres. Alhora, vull que el facin d'acord amb els seus propis temps. Per tant, si senten una gran resistència per fer alguna cosa, l'important és que no empenyin aquesta resistència, però romanguin amb ella, utilitzin-la com una manera de conèixer-se millor.

La següent pregunta és: "Qui els iniciarà?" "Quines són les qualitats d'aquest Mestre que vostès trien?" Vull para vostès algú que tingui molts anys d'experiència, que hagi transitat el seu propi procés com Mestre fins a arribar a un lloc madur. M'agradaria que tinguessin un Mestre que estigui relacionat amb aquest llinatge i fortament compromès amb aquest sistema. M'agradaria que tinguessin a algú que hagi completat el seu compromís energètic i financer amb aquest camí i que porti aquest fet d'una manera sàvia.

Aquest Mestre ha de ser capaç de contenir-los d'una certa manera: amb cura, amb amor i amb fortalesa. Amb la força suficient per desafiar-los, amb la claredat suficient per poder guiar-los en els llocs confusos per a vostès. Necessiten sentir una connexió profunda amb aquesta persona. No amor en el sentit que coneixem, sinó una profunda i perdurable confiança, que els permeti saber que ell estarà allí, en qualsevol situació. Probablement no estarà en la manera en què vostès volguessin que estigui, però saben que existeix un fonament en aquesta relació que creixerà i madurarà a través dels anys d'estar junts.

Els advertiria sobre un parell de coses. Primer: cura amb la lleialtat. El Mestre de primer i segon grau no és necessàriament el Mestre que els iniciarà com a Mestres; no temin ferir sentiments. No és una relació personal; és una relació entre un Mestre que sosté un sistema per a vostès i un estudiant que desitja ser part del sistema. Segon: utilitzin el temps com el seu amic i aliat. No tinguin pors que els porti anys i anys. Una iniciació ràpida i movilitzadora no és sinònim d'èxit.

El ràpid no és sempre el millor; prenguin-se el seu temps per madurar. És una antiga manera de pensar a la qual no estem acostumats en la nostra era tecnològica. Utilitzin el temps en nombre d'anys com a punt de referència. M'agradaria que entre el primer i el segon grau passés com a mínim un any, o anys, de pràctica amb el primer grau. Entre el temps de la iniciació en segon grau i la iniciació en el mestratge el temps mínim és de tres anys i millor si passen més anys. Si han de ser Mestres, aquest desig i aquesta crida no els abandonarà. Tornarà una vegada i una altra. Serà diferent; tindrà una qualitat diferent. Vindrà des del més profund de vostès; serà més que simplement una bona idea. Serà només una manera d'adonar-se de la força del compromís amb aquest sistema després de molts anys de pràctica.

Crec que escolto aquesta veueta dient: "Però què passa si no puc esperar?" Intenti-ho i veurà què succeeix. És veritat que molts Mestres a Rússia avui dia no van esperar tots aquests anys. És veritat que molts Mestres al món sencer no van esperar aquest temps tan llarg. El que els demano en aquest moment present és que aquesta qüestió formi part de la seva pràctica del sistema Usui. El que vull és que quan formin part de la comunitat de Mestres tinguin bé en clar el seu compromís, que no tinguin un peu a l'antic món i un peu al nou món. Vull que se sentin segurs abans de ser iniciats com a Mestres, que estiguin preparats per tractar amb totes les circumstàncies diferents que estan presents al món de Reiki avui dia. Vull que siguin capaços d'ensenyar a partir d'anys de la seva pròpia experiència; no que hagin pres l'experiència prestada del Mestre de vostès o d'altres Mestres o d'altres disciplines espirituals. Vull que hagin pensat com la seva família viurà amb vostès sent Mestres de Reiki. Si tenen nens petits, aquest tema és realment important per tenir-ho en consideració. Vull que puguin estar presents tan plenament com els sigui possible sense preguntar-se si han comès un error o sentir que potser haguessin d'haver triat ser terapeutes o Mestres en cristalls.

Vull que surtin i explorin totes aquestes possibilitats al màxim. Poden arribar a trobar alguna cosa que els intrigui més que Reiki. Prefereixo que facin això abans de. ser iniciats com a Mestres. Quan estiguin realment segurs què és el que desitgen, llavors comencin seriosament amb l'estudi d'aquesta disciplina.

Algun de vostès també haurà d'esperar que el Mestre de Reiki que volen que els iniciï també completi el seu procés. Potser sigui un Mestre jove ara i en cinc anys estarà preparat per iniciar-los. Si realment és el seu Mestre, esperin-lo. Pressionar-lo a fer quelcom prematur és un desavantatge per a vostès mateixos. L'hauran seduït a comprometre la seva pròpia integritat.

El món de Reiki avui és molt diferent del de fa 10 anys. En mi, la major diferència consisteix a saber què vull para vostès ara i que voldria per a mi si fos vostès. És com tenir fills: observo que el meu creixement com a Mestra va afectar i va influenciar als Mestres que vaig iniciar. És el meu desig, ara que ho sé, el de poder usar aquest coneixement amb responsabilitat. És important per a mi obrir-los la ment a aquestes possibilitats i agregar el meu estímul a seguir aquest camí d'aquesta manera. 

copyright 1998 Phyllis Furumoto

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari