divendres, 7 de desembre del 2012

Què és meditar?

Què és meditar?

És una mica més que una pràctica de desenvolupament mental, no és només asseure's i observar la ment durant un període de temps diari, no és només observar el cos per una estona.

Meditar és una actitud

Es pot meditar en silenci i en acció, mantenir l'harmonia, tenir la consciència alerta, estar atent a la paraula, al pensament, als actes, i es pot meditar en el treball en el transport i en qualsevol circumstància. És la forma d'entrenar la supra-consciència

Al meditar comences a comprendre que t'has passat la vida acumulant coses, però que més enllà de l'acumulació està l'ésser.

Vius depenent dels teus Egos, ells es sustenten amb el pensament, però si no els alimentes no creixeran i et permetran veure més enllà.

Mira en el teu interior l'Univers i ves més enllà de l'Univers.

Cerca dins de tu mateix, més enllà de la ment, obre't al teu espai interior.

La meditació et porta a descobrir el teu centre bàsic, la teva última realitat, apunta més enllà del contingut de la teva pròpia ment. Obre la porta cap a dintre, viatja per les teves profunditats, aprèn a mirar des del teu centre.

En el teu interior es troba tancada la saviesa, has de trobar el camí per alliberar-la.

Però què és la Saviesa? és meitat ment, meitat cor, és intel·ligència i compassió, és coneixement i amor.
És el desenvolupament màxim de la consciència.

Però la consciència no és el contingut de la ment, la consciència és pot desenvolupar en un alt grau i afinar la teva percepció, intuïció, i la visió de les coses. És el lloc on resideix el més real, el suprem coneixement.

La ment amb els seus tumultuosos processos mentals, els seus traumes i inhibicions, els seus hàbits, projeccions i ansietats no pot percebre les coses tal com són. Amb el seu onatge d'idees i conceptes et condueix a la ficció, t'il·lusiona i fins i tot et convenç que són certs els jocs del prestidigitador. La consciència pura et permet veure les coses tal com són.

Però on està la saviesa? Està presonera pels teus bloqueigs, pels teus desitjos i aversions. Per alliberar-la has de desprendre't de tot el que t'impedeix arribar cap a ella, l'odi, l'enveja, la por… i d'altra banda desenvolupar metòdicament el discerniment, la capacitat d'auto observació i indagació.

Per què meditar?

• Per ser tu mateix, malgrat les influències de l'exterior.
• Per connectar-te amb la realitat que se t'escapa
• Per anar més enllà de les aparences
• Per reestructurar la teva forma de captar les coses
• Per despertar, estàs somiant des de fa molt temps
• Per dissoldre els teus egos i obrir el camí cap a la saviesa
• Per descobrir el teu mestre interior

L'estudi, la reflexió, la lectura, els mitjans de comunicació et proporcionen coneixement, però la Saviesa només pots prendre-la de tu mateix, a través de la meditació i les tècniques de treball interior.

Amb el coneixement penses, però la saviesa està més enllà de les xarxes del pensament. El pensament està en el passat i en el futur, la Saviesa està sempre, per això estàs més prop d'ella quan vius l'ara, amb l'atenció pura, neta de qualsevol contingut anímic.

La meditació és sempre des d'aquí i ara, encara que meditis sobre una situació passada.